x
The Hundred In The Hands: Red Night

The Hundred In The Hands
Red Night

The Hundred In The Hands: Red Night

GAFFA

Album / Warp
Utgivning D. 2012.06.11
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Eleanore Everdells röst är lika vacker som arrangemanget är fängslande; pumpande bas, svepande slingor och marschtrummor i högt tempo – som vore det Massive Attack på bombastiska steroider. Så inleder Brooklynduon sitt nya album.

The Hundred In The Hands är ett nytt lågmält synthband som tar plats jämte akter som Austra, Chairlift och We Fell To Earth. På sin andra fullängdare växlar de mellan trippiga dubstycken, drömpop och häxhouse. Produktionen är fyllig och varm och sången flätas in med stor omsorg.

Jason Friedman har tonat ner de glättigaste poptendenserna från gruppens två första utgåvor. Tidigare stycken som Pigeons och Ghosts skulle ha skurit sig mot innehållet på Red Night. Dagens komplexa kompositioner och utmanande sound är av sådant slag att det kräver betydligt mer koncentration av lyssnaren. Höga ambitioner i all ära men det är just detta som är albumets akilleshäl. För även om inledningen är fenomenal, titelspåret är starkt och Faded hypnotiserar med en melankolisk melodi, så kan de djärva initiativen hos bandet lätt upplevas som bomull i öronen hos mottagaren.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA