x
The Mary Onettes: Foajébaren, Göteborg

The Mary Onettes, Foajébaren, Göteborg

The Mary Onettes: Foajébaren, Göteborg

Recenserad av Daniel Andersson | GAFFA

The Mary Onettes skulle kunna vara ett indiepopband från England, Liverpool. Vid en snabb faktaundersökning visar det sig att bandet grundades i Jönköping, men varit verksamma i Göteborg under lång tid. En låt som 2006 års Lost kunde ha varit New Orders singel Age of Consent från 1983. Och enligt ett tidigt uttalande var bandets mål att låta som ett band sprunget ur 1984 års popårskurs. På en mängd punkter såsom synthmattor, gitarrljud och trumkomp kommer de mycket nära originalen. Addera även brittisk deppop med stora ambitioner.

Låtar som nämnda Lost, Puzzles och Void fungerar alldeles utmärkt och det är dessa spår som får mest respons vid bandets spelning på Stadsteaterns Foajébar. En lokal som fungerar bra även vid mindre publiktillströmning. Det är långtifrån tomt, men inte heller fullsatt. Med frontbröderna Philip och Henrik Ekström tar konserten avstamp i nya Lissvik-producerade ep:n Love Forever – bandets nya luftiga kostym skuggas dessvärre av gruppens traditionella ljudbild. Kan dock inte låta bli att imponeras av tidlösheten i Will I Ever be Ready, samt Love's Taking Strange Ways. Storslagen indiepop som inte förvillar sig i tomma maner.

Spelningen som helhet blir aningen enahanda, men aldrig tråkig. De snabba låtarna sätter fart på publiken, ger en genuin känsla av popkvalitet, där ingen bryr sig om bandets återanvändande av 80-talets indietraditioner. Detta är ett verkligt mått på begåvning. Och det är förvånande att de inte nått större framgång. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA