x
It's A Bird! It's A Plane!: Here Comes the Sun

It's A Bird! It's A Plane!
Here Comes the Sun

It's A Bird! It's A Plane!: Here Comes the Sun

GAFFA

Album / Razzia
Utgivning D. 2012.05.07
Recenserad av
Hans Larson

Mitt i ett musikklimat då så många akter känns klädsamt välsmakande, kreddiga och lagom utstickande bryter sig It's A Bird! It's A Plane! loss och slår sig för bröstet med sitt teatraliska, lätt pretentiösa och tämligen efterlängtade debutalbum. En lektion i hur man satsar allt på en viss typ av musik – och lyckas.

Den kanske största styrkan hos Here Comes the Sun är hur denna svenska duo har lyckats skapa en så till bristningsgränsen enhetlig ljudbild och bestående känsla. Trots att varje spår bär på en egen historia finns en tydlig profil som vittnar om både livets bräcklighet och dess storhet. It's A Bird! It's A Plane slår på den största av trummor och lyckas – faktiskt – kännas tämligen relevanta och angelägna hela vägen.

Tensta Gospel Choir, Enya-mystiska körer och Elbows nästan överdrivet dramatiska ljudbild. Musikaliska historier som i begynnelsen ter sig som välljudande viskningar men sedan lättar från jorden och förvandlas till mäktiga kolosser. Allt detta gör att It's A Bird! It's A Plane släpper ett av årets mest anmärkningsvärda och fulländade album. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA