x
Sébastien Tellier: My God is Blue

Sébastien Tellier
My God is Blue

Sébastien Tellier: My God is Blue

GAFFA

Album / Record Makers
Utgivning D. 2012.05.09
Recenserad av
Mats Almegård

Sebástien Tellier lär ha drömt och tänkt i blått efter att han återvände från Sexuality-världsturnén. Han bestämde sig för att undersöka detta blå tillstånd och det är väl bara att buga för hans enorma passion och totala avsaknad av vad vi i Sverige kallar jantelagstänkande. På nya skivans omslag poserar han som en visionär Jesus i blått. Med skivan ansluter han sig till en konstnärlig kanon som både rymmer Yves Klein, Picasso och Miles Davis. Blått är en källa till storslagna konstprojekt.

Visst märks det på musiken att han (liksom en annan fransman) försökt fånga det stora blå. I vissa spår fungerar denna ambition utmärkt, som i balladen My Poseidon som han skrivit tillsammans med Daft Punkaren Guy-Manuel De Homem-Christo. Den gnistrar som havsytan en vacker sommardag. Ett annat lyckat spår är The Colour of Your Mind som låter ana ett mörkt djup.

Ambitionerna och avsaknaden av jante ger dock också upphov till några riktigt urspårade låtar, som Russian Attractions och avslutande Yes, It´s Possible. De vill för mycket och blir överspända. Samma med tama titellåten.

Så det är väl som vanligt hos Tellier. En del gnistrande musikgodis. Annat schlagerbråte som borde rensats bort.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA