x
Soulsavers: The Light The Dead See

Soulsavers
The Light The Dead See

Soulsavers: The Light The Dead See

GAFFA

Album / V2/Cooperative Music
Utgivning D. 2012.05.13
Recenserad av
Mats Almegård

Efter att Rich Machin och Ian Glover i Soulsavers följde med Depeche Mode på Tour of the Universe har det bara varit en tidsfråga innan Dave Gahan skulle kliva in i sångbåset och förse duon med röstmaterial.

För de inblandade är detta nämligen en våt dröm. Både Soulsavers och Dave Gahan associeras med musik gjord på synthar och datorer men älskar blues och gospel och vill ständigt låta skitigare och rockigare. Soulsavers har agerat ut känslorna med bland andra Mark Lanegan, Dave Gahan har rockat solo.

Men så stenhårt blir det inte. Det låter mest som det Depeche Mode-album som just nu spelas in. Förutsatt att Martin Gore fortsatt slutat skriva riktiga låtar förstås. Soulsavers skissar bra ljudbilder och intressanta melodier. Men de leder aldrig någonstans. De överraskar inte heller på något sätt. Problemet är att de inte kan få till en bra refräng. Allt blir stabilt med jämntjockt.

Dave Gahan sjunger förvisso bra, men han har tyvärr också släpat med sig munspelet. Det ville vi redan stampa sönder efter att ha youtubeat Primal Screams Loaded från Reading Festival 1994.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA