x
The Hives: Lex Hives

The Hives
Lex Hives

The Hives: Lex Hives

GAFFA

Album / Disque Hives
Utgivning D. 2012.06.01
Recenserad av
Andreas Fällman

Är det inte underligt att resultatet av mer än fem års arbete just så pass klockar in över 35 minuter? Inte för att Sveriges rockälsklingar The Hives behöver bevisa något längre, mer än att de fortfarande kan rocka loss hårfästet från även den mest stelopererade medelsvensson. Och kvalitet går ju sällan hand i hand med kvantitet. Men om man ska få valuta för pengarna verkar det mer vettigt att se The Hives live än att höra Howlin' Pelle yla ur stereon en dryg halvtimme åt gången.

The Hives har alltid och kommer alltid handla om rå energi. Deras förfining av sitt hantverk på The Black and White Album var mer ett estetiskt inlägg än en verklig förändring av grundreceptet som utgör Fagerstapojkarnas testosteronstinna rockkoncept. Lex Hives indikerar i sin tur en återgång till tidigare alster, där hjärta, muskler och kön har företrädesrätt till allt vad som kallas för hjärna. Och såklart är det hela väldigt medryckande.

Vad som dock alltid varit och alltid kommer förbli The Hives största brist är ovan nämnd avsaknad av hjärna. Deras muskeldrivna intensitet nöter liksom ned sig själv till en grådaskig smet som skriker efter någon sorts dynamik och Lex Hives är dessvärre inget undantag. För hur medryckande nummer som I Want More och My Time is Coming än må vara så gör två färgklickar till låtar inte ett album.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA