x
Fredrik Furu: Mittemellanland

Fredrik Furu
Mittemellanland

Fredrik Furu: Mittemellanland

GAFFA

Album / Playground music
Utgivning D. 2012.06.13
Recenserad av
Daniel Hånberg Alonso

Förre Fame Factory-deltagaren och finlandssvensken Fredrik Furu är tillbaka med sitt andra soloalbum där det starkt akustiska soundet på debuten har fått flytta på sig för lite modern electronica. Stundtals när syntharna tillåts släppa rejält loss påminner musiken positivt om den sena 90-talssynthpopgruppen Saft.

Precis som Mittemellanland är en skiva som handlar om val och kval så pendlar musiken mellan gammalt och nytt – akustiskt och electrodansant. Från den återhållsamma och simplistiska Svartfågel till Tappa din kontroll med sin dansgolvsmentalitet. Favoriten är Mitt sämsta jag där de två världarna möts i en aggressiv känsloyttring. Texterna är fortfarande Furus starkaste sida, det är musikmässigt som produktionen haltar.

Soundet är tämligen oslipat som både är ett plus och minus, för trots Fredriks bekymrade blick och hans musiks inneboende charm så gör skivans dualistiska schizofreni ett beklagligt splittrat och ojämnt intryck. Mittemellanland är precis som sin titel, ett mittemellanland av olika ytterligheter.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA