x
David Lindgren: Get Started

David Lindgren
Get Started

David Lindgren: Get Started

GAFFA

Album /
Utgivning D. 2012.05.16
Recenserad av
Camila Astorga Díaz

För den som inte följde Melodifestivalen så är David Lindgren den som med sin elektroniska dansuppvisning hamnade på en slutlig delad fjärdeplats tillsammans med Ulrik Munther. För den som gillade radiohiten Shout It Out så är Get Started en skiva som till viss del vibrerar av puls och schlagerpepp.

David Lindgren kastar sig mellan högt och lågt och slänger in tunga svepande ljud med autotune och blandar friskt med reverb och marschtrummor. Trots låtrader som "Wanna get physical, I'm under your spell" är Rendezvous en av de bästa låtarna. Man förlåter texten eftersom spinningpass-beatet tvingar en till rörelse.

På titelspåret Get Started gör Lazee ett fartfyllt men allt för kort gästintro på en i övrigt rörig låt. Problemet uppstår när David Lindgren försöker sig på att göra musik som låter exakt som Shout It Out alternativt ballader med alldeles för högt tempo. Inget ont om ballader men med alldeles för mycket reverb och märkligt upptempo mitt i låten är Save Me Now en fysisk plåga att lyssna på. Det är en alltför hårfin linje mellan disco och magplask.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA