x
Simian Mobile Disco: Unpatterns

Simian Mobile Disco
Unpatterns

Simian Mobile Disco: Unpatterns

GAFFA

Album / Wichita
Utgivning D. 2012.05.11
Recenserad av
Tobias Öhgren

Det har gått fem år sedan den elektroniska Londonduon, Siman Mobile Disco, släppte sitt första album. Sedan dess har de rört sig som en spänstig tiger mellan de elektroniska genrerna – de har både gått djupt ned i housemusiken och förfinat sina techno-produktioner.

Men på Unpatterns har de dragit sig något tillbaka. De minimalistiska beatsen överlappas av återhållsam eufori och loopade röstslingor – även om sånginslagen är betydligt färre än vad duon tidigare har använt sig av. Det är tydligt att James Ford, som arbetat som producent åt band som Arctic Monkeys och Florence and the Machine, och Jas Shaw har ett självförtroende som gör att dansmusiken aldrig känns ängslig, utan snarare tryggt självklar i sitt sammanhang.

För det är en isande klarhet som lyser igenom varje spår av albumet. De ligger ständigt på rätt sida av den, så viktiga, stilistiska linjen. För kanske är det här som de verkligen hittar sig själva. Allt är så perfektionistiskt, men samtidigt avslappnat färdigställt.

Känslan av att den smygande tigern har hittat hem känns betryggande, även om jag inte tvivlar på att de snart kommer vara ute och leta ett nytt hem igen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA