x
Linnea Henriksson: Till alla mina älskade och älskare

Linnea Henriksson
Till alla mina älskade och älskare

Linnea Henriksson: Till alla mina älskade och älskare

GAFFA

Album / Sony Music
Utgivning D. 2012.05.30
Recenserad av
Jack Hildén

Det blir omöjligt att inte dra två paralleller till Linnea Henriksson: Laleh och Veronica Maggio. Laleh på grund av röstläget, det stötiga, ömsom falsett ömsom nedtonat. Det är oproblematiskt även om man skulle kunna blanda ihop något på Lalehs mest poppiga Sjung med låtar på Till mina älskade och älskare.

Sambanden med Maggio är däremot problematiska. Vad är det som gör att en skiva eller artist plötsligt får surfa på den där enorma framgångsvågen? Den som sköljer in kanske två tre gånger om året. Krunegård. Maggio. Till stor del är det nog tajming. Rätt person på rätt ställe. Henriksson sjunger om samma efterfester och struliga relationer. Med rastlösa, aviga ljudslingor i bakgrunden.

Samtidigt har jag svårt att se detta som en värdig konkurrent till någon av jämförelserna. Laleh gör nästan aldrig renodlade kärlekslåtar och Maggios fester är helt enkelt vuxnare med mer nerv. Henrikssons betraktelser ligger farligt nära kära-dagboks-fraser. Relationen med en supande kille är dock intressant som röd tråd. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA