x
Tyred Eyes: Pustervik, Göteborg

Tyred Eyes, Pustervik, Göteborg

Tyred Eyes: Pustervik, Göteborg

Recenserad av Daniel Andersson | GAFFA

Poppunkarna Tyred Eyes beskriver sig som "för skräniga för hipsters, för töntiga för punkare". Denna attityd säger en hel del om bandets avslappnade inställning – de spelar rock, och de älskar att spela för människor som inte bryr sig om trender eller dagsländor. En hängiven publik som står bakom sina musikaliska ideal till hundra procent. Och det är därför föga överraskande att det står en stor skara människor framför scenen redan vid halv nio. Tyred Eyes utgör nämligen förband till Obits och Cloud Nothings. Det är med andra ord bäddat för gitarrfest.

Tyred Eyes har övat upp en imponerande scenvana genom att turnera genom Tyskland, Italien och Frankrike. Det märks att de tror på sin musikaliska mission till hundra procent. Gitarristen Johanna Hellqvist – delar sång med Martin Toresson – ger ett självklart intryck, med en raspig sångröst ämnad för slitna källarlokaler. Men fungerar även på ett nyrenoverat och uppfräschat Pustervik. Dalabröderna Martin och Erik står för punkrockfrenesin, den energi som särskiljer ett bra punkrockband från de mindre begåvade.

En inflyttad Göteborgsikon som delar Tyred Eyes musikaliska vision är Per Stålberg från Division of Laure Lee, som producerat den aktuella fullängdsdebuten The Piercing Stare, the Thousand Lies. Och stora delar av spelningen kretsar kring detta album, som växer betydligt i liveformat. Detta är ett band som ska upplevas på scen.  


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA