x
Cloud Nothings: Pustervik, Göteborg

Cloud Nothings, Pustervik, Göteborg

Cloud Nothings: Pustervik, Göteborg

Recenserad av Daniel Andersson | GAFFA

På förhand utlovar Cleveland-bandet Cloud Nothings mer oljud än på aktuella Steve Albini-producerade fullängdaren Attack on Memory. Ett album som önskar konservera det bästa med 90-talsband såsom Fugazi, Unwound och Nirvana. De lyckas delvis, men skivan känns emellanåt alltför uddlös. Det bästa undantaget utgör åttaminuters spåret Wasted Days. Blir därför mycket glad när sångaren Dylan Baldis utlovar dist och oljud.

Publiken som anlänt till Pustervik denna torsdagskväll för att se ett band som utövar ren popmusik lär bli besvikna – denna kväll löper nämligen Cloud Nothings gitarramok. Baldis kraxande röst försvinner i ett rus av rundgång, dist och mangel. På många sätt känns det befriande med ett band som stöper om sina låtar live, men samtidigt kan jag inte låta bli att sakna medryckande melodier och struktur. Denna kväll står nämligen Cloud Nothings med benen alltför brett isär – de vill mer än de klarar av. Räddningen hade varit en mer karismatisk sångare.

Nu saknar inte spelningen all form av udd; spår som Fall In och Stay Useless tar sitt 90-talsarv på största allvar. Ett arv de för vidare tillsammans med kollegor såsom Yuck och The Men. Ljudbilden är emellanåt lagom skev och skräpig, men alltför ofta saknas mål och mening. Det blir mycket dist, vilket på förhand fick mig att hoppas på stordåd. Istället är det volymen av ljud som sänker mitt helhetsintryck. Får med andra ord uppleva ett klassiskt antiklimax.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA