x
Garland Jeffreys: The King of in Between

Garland Jeffreys
The King of in Between

Garland Jeffreys: The King of in Between

GAFFA

Album / Big Lake
Utgivning D. 2012.05.25
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Det har gått 13 år sedan Garland Jeffreys senast adderade stoff till sin diskografi. Någon kanske är väl förtrogen med hans magnum opus Ghost Writer från 1977, någon annan kanske håller av låtar som Wild In the Street eller Matador. För merparten av GAFFAs läsare torde sångaren dock vara okänd.

Garland Jeffreys afro-amerikanska, puertorikanska och cherokesindianska ursprung belyses i skivans titel; han har ingen avsikt att placeras i något fack utan befinner sig hellre mitt i smeten. Titeln förklarar också den stora variationen av stilar; The King of In Between växlar mellan reggae och ska, mellan pop och soul, mellan rock och blues, och det hörs att passionen består i varje steg. Det hörs också att Jeffreys är motiverad och att han valt att återvända för att han har nya låtar att presentera.

Han väljer dessvärre att fokusera för mycket på den trötta bluesen. Hade skivan byggt mer på soligt sväng (som i det gungiga Wailers!-samarbetet All Around the World) och soulig pop (bonusspåret Everybody) hade den känts mer angelägen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA