x
Fear Factory: The Industrialist

Fear Factory
The Industrialist

Fear Factory: The Industrialist

GAFFA

Album / Candlelight
Utgivning D. 2012.06.01
Recenserad av
Tomasz Swiesciak

När majoriteten av alla "verb+the+substantiv"-band idag blandar hård sång med autotunat pojkbandsgnäll är det svårt att tänka sig att Fear Factory var banbrytande när de som första band blandade growl och rensång med 1992 års debut Soul of a New Machine.

Fear Factorys bandhistoria är även den mer dramatisk än en mexikansk såpa. Efter åratal av fejder och medlemsbyten samt en period av kreativ smörja (Archetype och Transgression) lyckades radarparet Burton C. Bell och Dino Cazares att äntligen gräva ner stridsyxan (både på det personliga planet och på rättslig väg) och levererade en överraskande hård och jämn industrimetalplatta i 2010 års Mechanize.

Med The Industrialist blickar bandet faktiskt bakåt, till debuten och tiden kring Demanufacture och Obsolete. Åttonde studiogiven bjuder inte på lika många melodiska krokar och refränger som föregångarna. Istället är det en kompakt och intrikat skapelse som återigen kretsar kring konceptet mellan maskin och människa. The Industrialist är mörkare än något Fear Factory gjort på länge.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA