x
Billie the Vision & the Dancers: While You Were Asleep

Billie the Vision & the Dancers
While You Were Asleep

Billie the Vision & the Dancers: While You Were Asleep

GAFFA

Album / Universal
Utgivning D. 2012.05.09
Recenserad av
Christian Ploog

Först vill mitt pophjärta göra sin plikt och förbehållslöst omfamna den finurliga septetten från Malmö. Det vill spritta ikapp med de lyckliga blåsinstrumenten och svepas med i den leende sången. Sen låter jag skivan vila några dagar och då är det som om luften går ur mig. Var det här allt?

Lika tråkigt som det är att sätta ett mittenbetyg, lika tråkigt är det att anmärka på Lars Lindquists engelska uttal. Den dörren sparkades in redan med debuten 2004. Det är, och har alltid varit, en del av paketet som är Billie the Vision: charmigt, säreget och trallvänligt. Man kan kalla det ett okonstlat sätt att gå utanför ramen. Till exempel har Lindquist en mästerlig förmåga att ibland klämma in extra ord i textraderna, som man inte såg komma farande i fraseringen.

På det sättet har Billie the Vision alltid varit starka. Och visst besitter detta album, förutom ett bedårande omslag, både en och två låtar som kan fungera som soundtrack till sommarmånadernas mer bekymmersfria dagar. Den känslosvallande gitarrballaden I Don't Fit In, P4-kompatibla When You Say Goodbye och duetten I Just Wanna Dance All Night Through är alla stabila Billie the Vision-bitar. Men som helhet, och i fråga om att ta musiken till nästa nivå, tar sig While You Were Asleep inte långt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA