x
Icona Pop: Knarrholmen, Göteborg

Icona Pop, Knarrholmen, Göteborg

Icona Pop: Knarrholmen, Göteborg

Recenserad av Christian Ploog | GAFFA

I Love It är Icona Pops nya singel, en syntpopexplosion utan dess like och en urstark kandidat till årets sommarplåga. Därför är det logiskt, men också modigt, att spela den redan som tredje låt. Under tiden hoppar Aino Jawo och Caroline Hjelt fram till scenkanten, sträcker armarna i luften, hoppar ner i fotodiket, kramar om publiken. Icona Pop är taggade till tusen och det smittar.

På Storsjöyran i fjol hade de två killar bakom sig som skötte datorerna och mixerbordet. I kväll är duon ensam på scenen. Med den suggestiva belysningen, electrobeatsen och de svarta kläderna kan akten nästan vara hämtad från någonting ur Lykke Lis värld.

Men Icona Pop är mer dansanta än så. Jawo och Hjelt skiftar roller under spelningen – de sjunger, dansar och hoppar medan basen ekar över nejden. De smörjer upp publiken något fruktansvärt, som i sin tur svarar med att pumpa knytnävarna mot skyn.

Efter bara tjugo minuter är det dags för sista låten. Visserligen har Icona Pop bara hunnit med att släppa en ep och ett par singlar, så låtarsenalen kanske inte är enorm, men denna klädsamt korta electroinjektion är ändå alldeles perfekt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA