x
Regina Spektor: What We Saw From the Cheap Seats

Regina Spektor
What We Saw From the Cheap Seats

Regina Spektor: What We Saw From the Cheap Seats

GAFFA

Album / Warner Music
Utgivning D. 2012.05.30
Recenserad av
Camila Astorga Díaz

Regina Spektor lyckas att slå an en nostalgisk ton med basgångar som låter lånade från barndomens tv-serier samtidigt som hennes röst kastar sig från högt till lågt. På ett sätt är det en klassisk Regina Spektor-skiva med lite falsettsång och lite pampiga pianostrofer. På ett annat är det precis så oförutsägbart som det behöver vara för att intresset ska hållas uppe.

I Oh Marcello är introt så knäppt att man börjar le. Regina Spektor sjunger på en låtsasitaliensk brytning och beatboxar lite fritt. Det imponerar, särskilt i kombination med Firewood, som är mer en pampig pianoballad där sången i all enkelhet flätas ihop med ackordväxlingar och en ensam visp på en cymbal.

Det är den känslan när man vill sätta svängiga Patron Saint på repeat för att få höra Regina Spektor wejla in morgonen samtidigt som lunkande How passerar obemärkt. Det finns inget sätt att förbereda sig på spretigheten på What We Saw From the Cheap Seats. Plötsligt sveps man iväg av ett metalinspirerat requiem som i All the Rowboats eller en östeuropeiskt inspirerad melankolisk Ballad of a Politician där Regina Spektor sjunger "shake what your mama gave you". Det är bara att lyda hennes råd.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA