x
Anywhere: Anywhere

Anywhere
Anywhere

Anywhere: Anywhere

GAFFA

Album / All Tomorrow Parties
Utgivning D. 2012.06.04
Recenserad av
Daniel Horn

Att titulera sitt band som en supergrupp är att be om det. Allt för ofta resulterar det i att lyssnaren besviket skakar huvudet åt ännu en klump bekväma artister, som lutat sig tillbaka mot ett tidigare i många fall kommersiellt gångbart projekt och tror att det ska bana vägen för ännu en lyckad konstellation av bara farten. Det handlar i nio fall av tio om musik som är mer ryggklapp än vad det är nytändning.

Anywhere lyckas på något sätt med att inte falla ner i detta avgrundshål. Det beror helt på att musiken Anywhere skapar i mångt och mycket inte går att koppla till gruppmedlemmarnas tidigare sysselsättningar.

I Anywhere finns personer från Mars Volta, The Stooges, Minutemen och Sleepy Sun. Det de skapar tillsammans låter på sina håll som om Battles matematiska formel till debut skickats rakt ut i den psykedeliska rymden, med en enkel biljett. Här varvas hetsiga akustiska gitarrer med märkliga och svävande Kate Bush-hymner. Det hela landar slutligen på en bubblande yta av psykrock, som fullkomligt kokar av inspiration. Och Cedric Bixler Zavala kan med gott samvete lämna sitt tröttkörda Mars Volta för gott. Hans framtid är säkrad med Anywhere.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA