x
Ripple & Murmur: Reverie

Ripple & Murmur
Reverie

Ripple & Murmur: Reverie

GAFFA

Album / Kning Disk
Utgivning D. 2012.05.30
Recenserad av
Tobias Öhgren

Ripple & Murmur består av Anna Ahnlund och Andreas Tengblad. Två musiker som fann varandra, både musikaliskt och på det personliga planet.

De blev ett par och melodierna till debutalbumet, Reverie, växte fram efter hand. Men innan de hann spela in skivan tog förhållandet slut. Det hade kunnat vara slutet på både relationen och den gemensamma musiken för alltid. Men istället påbörjade Andreas Tengblad inspelningarna på egen hand.

Som basist åt Anna von Hausswolff har han tagit med sig en del av den trollbindande atmosfären som hon hyllats för till den egna musiken. Det är traditionellt lugna melodier fyllda av svärta som tar tid på sig att utvecklas – tills de slutligen når sitt kyrkliga klimax.

Men för att det ska fungera fullt ut krävs en röst som kan bära upp musiken. Det är där som Anna Ahnlund kommer in i bilden, igen. Hon tillför en nivå av skörhet. För efter att kärleksrelationen gått i kras fanns fortfarande musiken kvar. Som vänner kunde de återuppta arbetet med att färdigställa det första albumet från Ripple & Murmur.

De harmoniskt mörka melodierna fick nytt liv. Resultatet är varmt drömmande låtar som binds ihop av piano och gitarr, i första hand. Och att lyssna på låtar som My Little Harp och Humming Song är som att falla fritt genom ett avgrundsdjupt hål i en dröm.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA