x
Scissor Sisters: Magic Hour

Scissor Sisters
Magic Hour

Scissor Sisters: Magic Hour

GAFFA

Album /
Utgivning D. 2012.05.31
Recenserad av
Camila Astorga Díaz

Vill man slå an dansvänligheten är det vinnande konceptet alltid handklapp, gospelkörer, stråkfrenesi och tunga discobeats. Scissor Sisters lyckas med allt detta och allt däremellan. Från att ha släppt monsterhiten I Don't Feel Like Dancin' för drygt sex år sedan så har soundet förändrats.

Magic Hour är en skiva med glimten i ögat. Det är allt från den bitvis schlageraktiga Only the Horses till Let's Have a Kiki där beatsen ligger tungt på telefonraspiga kvinnoröster som säger saker som "The NYPD shot down the party so let's have a kiki!"

Scissor Sisters är som bäst när det riktigt osar 80-tal, som i den lite lugnare Inevitable. Det blir aldrig sömnigt utan snarare hänförande i sin enkelhet. Keep Your Shoes är den enda låten som tjatar sönder trumhinnorna med allt för många element.

Men de flesta andra låtarna, särskilt de baile funk-inspirerade spåren, som Shady Love, tvingar lyssnaren till rörelse. Då inte bara den enkla sorten där man stampar lite lätt med foten utan snarare en där man trampar sig svettig oavsett om man står i bankomatkön eller på dansgolvet.

 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA