x
Fun.: Some Nights

Fun.
Some Nights

Fun.: Some Nights

GAFFA

Album / Atlantic
Utgivning D. 2012.05.21
Recenserad av
Ametist Azordegan

Detta är Freddie Mercury med punchlines. Det här är återkomsten av den grandiosa rocksången som vi hört väldigt lite av inom mainstreamflödet de senaste decennierna, lagd på hiphopbeats, och slutligen arrangerat för att passa Broadway.

Indierock-trion har på sitt andra album för första gången samarbetat med en hiphopmakare, nämligen Jeff Bhasker som co-producerade Kanye Wests album My Beaututiful Dark Twisted Fantasy. Baskher har fått bekanta sig ordentligt med ständiga storartade tonarts-byten och utmanat varje instrument till max till att skapa så stora ljud som möjligt. Albumets första singel We are Young blev den första rocklåten som toppat Billboard 100-listan på nästan fyra år. Låten sålde platina efter att musikalserien Glee gjorde en cover på den och senaste Super Bowl-arrangemanget visade en annons som innehöll låten.

Some Nights känns som ett collage av uttryck som trion har kärlek till. Den musikaliska entusiasmen och kreativa viljan är uppenbar medan det saknas en större autenticitet i skapandet. Collagets delar har så pass hög igenkänningsfaktor och skarvar så vasst att helheten bidrar till mer nostalgi än beundran av en innovativ sammansättning.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA