x
Edward Sharpe & The Magnetic Zeros: Here

Edward Sharpe & The Magnetic Zeros
Here

Edward Sharpe & The Magnetic Zeros: Here

GAFFA

Album / Rough Trade
Utgivning D. 2012.06.03
Recenserad av
Maria Stacke

Niomannabandet från Kalifornien fortsätter sin påbörjade bana som budbärare av rockgospel. De är ju trots allt döpta efter en fiktiv frälsarfigur och bandet använder alla medel för att omvända fler till gemenskapen.

Here rymmer, precis som debuten Up From Below, melodisk indie för stora scener och skaror som andas av 70-talets folkrock. Alex Ebert med band strävar, precis som sina föregångare, efter att förena, med handklapp och stämsång. Nog för att det lätt blir glättigt, som i That's What's Up, som mest känns som ett försök att återuppleva förra plattans megahit Home.

Bandet låter betydligt bättre när allsången och det uppenbara publikfrieriet får ge vika för mer nedtonade, reflekterande stämningar, som i melankoliska Dear Believer, även om en skeptiker som undertecknad har svårt att inte tvångsmässigt knäppa med fingrarna till gospelinspirerade I Don't Wanna Pray. Sammantaget är Here en hyllning till gemenskap, en predikan om peace, love and understanding, och det är ju svårt att ogilla.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA