x
Early Man: Muskelrock, Blädinge

Early Man, Muskelrock, Blädinge

Early Man: Muskelrock, Blädinge

Recenserad av Tatiana Castillo Madrid | GAFFA

Takets pastelliga målningar på fulla gubbar, buggande par och småerotiskt tafs ramar in Mike Conte och sitt Early Mans uppsyn på ett vackert och bisarrt vis. Det är inte så många som har hittat hit, halva dansbanan gapar tomt, men så är det å andra sidan bara torsdag. Muskelrock har ju knappt börjat.

Publikmängden till trots är Early Man på utmärkt humör. Ett par år har förflutit sedan den senaste given, men Beware the Circling Fin och Death Potion spelas med ett sånt driv och entusiasm att man skulle kunna tro att de var helt nybakade. Med War Eagle åker luftgitarrerna fram i publiken och var och varannan kotte står i klassiskt bredbent pose och luftar lockarna. En stackars sate faceplantar sin killes starkt nitbeklädda väst i ren upprymdhet.

Det går inte att ta miste på Contes position som mastermind och dirigent i bandet. Han har en underlig dragningskraft i sitt framträdande som gör att man knappt tittar åt de övriga musikernas håll. Samtidigt känns det som en sammansvetsad grupp, som om de har spelat ihop sen begynnelsen. Allt i Death Is the Answer sitter som en smäck och ett fantastiskt klimax signerat trummisen sprider riktiga myskänslor i kroppen som dröjer sig kvar långt efter att sista tonen ringt ut. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA