x
Horisont: Muskelrock, Blädinge

Horisont, Muskelrock, Blädinge

Horisont: Muskelrock, Blädinge

Recenserad av Tatiana Castillo Madrid | GAFFA

Genomslagskraften i retro-trender bottnar i något slags sökande efter trygghet, en osäkerhet inför framtiden, har jag läst någonstans. Vi lutar oss gärna tillbaka på det som varit, det som funkat, vare sig det gäller i mode, musik, konst eller livsstil. Kan det ligga något i det om man tänker på hur band efter band klonas i infinitum med en nästan medfödd strävan att återskapa musikhistorien? 

Det må nu vara som det vill med den saken. Medan dagens Black Sabbath är upptagna med att retuschera bort Bill Ward från sina pressbilder står Göteborgsband som Graveyard och Horisont på vettigare fötter. Horisonts alltid lika lysande Just Ain't Right och Visa Vägen får "Ozzy and Friends"-paketet att framstå som lika sexigt som ett par blöta raggsockor. Feststämmningen kan inte vara högre, utan den fyller hela dansbanan från korvstoppet längst fram till den hala serveringsdelen längst bak. Här dansar vi tacksamt bort reumatismen som uppstått i den grymma junikylan.

Exakt hälften av setet består av nya alster från senaste Second Assault, och här är det Time Warrior och Thunderflight som lyser klarast. Det är så jäkla medryckande att man nästan får en tår i ögat. Jag saknar dock den svenska sången, det som gör att Horisont sticker ut från mängden. Visa Vägen och Du Röde är inte tillräckligt för att fylla den dosen. 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA