x
Spiders: Muskelrock, Blädinge

Spiders, Muskelrock, Blädinge

Spiders: Muskelrock, Blädinge

Recenserad av Tatiana Castillo Madrid | GAFFA

Det finns ingenting hos Spiders frontkvinna som man inte kan avundas. En outfit som får stilpolisen i mig att göra en salto mortale, en extremt cool och självsäker utstrålning och en garageig röst som spricker på precis rätt sätt. Flankerad av tre stiliga män dessutom. Vad mer kan man begära?

Spiders är i toppform och publiken likaså trots två hårda nätter på Blädinges kalla åkrar. Ann-Sofie glittrar i dubbel bemärkelse och värmer upp med bland annat Long Gone. Men någonting händer strax efter det. Basen försvinner om vartannat, och inget de gör verkar fixa problemet. Rutinerade Spiders tuffar på, tvingar fokus framåt, på Ann-Sofie, istället för åt sidorna. Alla på plats hejar uppmuntrande, förstående, men man märker att bandet tappar all flow ju fler låtar som går. "Det här är så jävla kul och så jävla tråkigt på samma gång" konstaterar Ann-Sofie. 

Till slut lyckas Matteo få till det, efter halva spelningen, och Nothing Like You framförs felfritt. Partyvibben som vanligtvis är så kännetecknande för ett normalt Spidersgig är inte riktigt där, av naturliga skäl, utan spelningen håller sig istället på en varm och familjär nivå. Det är okej det, men det gör lite ont att ett sånt vanligtvis grymt liveband inte fick visa sig från sin allra bästa sida idag.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA