x
Neneh Cherry: The Cherry Thing

Neneh Cherry
The Cherry Thing

Neneh Cherry: The Cherry Thing

GAFFA

Album / Smalltown Supersound
Utgivning D. 2012.06.04
Recenserad av
Harald Broström

2011 regerade Josep Guardiola över fotbollsgalaxens bästa lag – FC Barcelona. För att laget inte skulle stagnera nästkommande säsongen valde Guardiola att renovera sitt bygge och gå på tokoffensiv med fyra forwards. 

Katalanens ambition att förändra var beundransvärd. Resultatet, bara en cuptitel, var med "Barca"-ögon mediokert och Guardiola lämnade in sin avskedsansökan.

All förändring är inte till det positiva.

The Cherry Thing har Neneh Cherry ryckt upp sina rötter från r'n'b- och hiphopsfären och återplanerat dem i ett elektroniskt jazzlandskap. Ett landskap som inte är hennes hemmaplan. På nästan samma sätt som när både Common (Electric Circus) och Mos Def (The New Danger) var på vippen att skjuta sina rapkarriärer i sank.

Ofta, som på Too Tough to Die, klickar inte Cherry med bandet The Thing som hon har i ryggen och drunknar i hårda vågor av jazzelektronika. När Neneh Cherry får dominera, som på Cashback och MF Doom-covern Accordion, är det mer träffsäkert.

Cherrys ambition är modig. Resultatet får mig mest att avundsjukt snegla efter den 24-åring som tog över Europa med Buffalo Stance 1988.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA