x
The Offspring: Days Go By

The Offspring
Days Go By

The Offspring: Days Go By

GAFFA

Album / Columbia
Utgivning D. 2012.06.27
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Unik sång, karismatiskt gitarrspel, övertygande melodier och mästerliga producenter. Detta är grundstenarna som gjort The Offspring till ett punkband att räkna med – i över två decennium. Days Go By bryter dessvärre sviten.

Varför sneglar ett band så mycket på Foo Fighters, Nickelback och Rise Against att efterapningarna blir pinsamt uppenbara? Varför gör ett band en nyinspelning av en 20 år gammal låt (Dirty Magic) som är sämre än originalet? Och varför tar det ett band fyra år att leverera en halvdan kompott av ansträngd punk, mjäkig radiorock och lite däremellan? Kvartetten i fråga borde kunna mycket bättre.

Ända sedan Epitaph-debuten Ignition från 1992 har jag omfamnat The Offspring för deras energiska framföranden och snärtiga idéer. Och jag har applåderat deras djärvhet. Genom att tänka utanför lådan har The Offspring levererat ett antal brottarhits. På den här skivan heter den tänkta hiten Cruising California (Bumpin' in My Trunk). Det vore underbart om bedriften upprepas, men jag är tveksam.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA