x
The Cast Of Cheers: Family

The Cast Of Cheers
Family

The Cast Of Cheers: Family

GAFFA

Album / School Boy Error
Utgivning D. 2012.06.18
Recenserad av
Hans Larson

Det har varit tröttsamt ganska länge. Alla dessa band som varje år poppar upp och ska låta som något man aldrig har hört tidigare, vilket senare visar sig vara mer eller mindre fullständig lögn. Irländska The Cast of Cheers är inget undantag från alla dessa onödigt haussade band, även om de svarar för en pigg och levande musik värd att lyssna på.

En kraftfull och karaktärsrågad indie, av vissa förmodligen indelad i math rock-genren, som med hjälp av sina exotiska Foals-gitarrer kastar iväg melodierna med ordentlig snärt. Domderande och bestämd sång ackompanjerat av Bloc Partys ivriga driv. Och till allt detta ett effektivt arbetande med tydliga rytmer. Ju galnare desto bättre.

Det är ungefär där The Cast of Cheers landar. I ett trots allt väldigt inspirerat tio spår långt album, som dock inte på något sätt bryter ny is, år 2012. Men visst, det är nog många som dansar en sommar till redan upphöjda singeln Family, finurliga Animals eller den feta Human Elevator. Mer än en sommar blir det nog dock inte.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA