x
Metric: Synthetica

Metric
Synthetica

Metric: Synthetica

GAFFA

Album / Mom & Pop
Utgivning D. 2012.06.12
Recenserad av
Tobias Öhgren

När Metrics sångerska Emily Haines först blev presenterad för Lou Reed trodde hon aldrig att rockräven skulle veta vem hon var. Men istället för att slänga ur sig en snabb hälsningsfras och vandra vidare i livet citerade han textstycken från Metrics låt Gimme Sympathy.

Att ens texter blir citerade av en rocklegendar är smickrande, och Emily Haines utnyttjade den situationen. Det var där grunden lades för samarbetet som på detta album skulle bli låten The Wanderlust. En låt som vilar på en popig synthgrund och som kryddas med Lou Reeds 70-årigt sträva stämma.

För som namnet ger en hint om har Metric i allt större omfattning valt att använda sig av elektronik – men de har inte på något sätt släppt sina rötter – på albumet. Det är fortfarande klassiska rockmelodier som står i centrum, även om låten The Void i stort sett är en ny version av Miike Snows Silvia.

Bara den legitimitet som det ger att Lou Reed sjunger på albumet hade räckt som anledning för många band för att ge ut en skiva – även om det nu skulle visa sig vara ett av de svagaste spåren – men Metric har inte nöjt sig där. De kanadensiska popsnickrarna har fått varje låt, från inledande Artificial Nocturne till avslutande Nothing But Time, att kännas trivsamt framåtsträvande.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA