x
The Worthy: The Worthy

The Worthy
The Worthy

The Worthy: The Worthy

GAFFA

Album / Raw Records
Utgivning D. 2012.04.16
Recenserad av
Mathilda Dahlgren

Omslaget till svenska The Worthy's album är fyllt av märkliga sagoväsen, som hämtat ur en fabel. Jag förväntar mig att dras in i en mystisk, mörk sagovärld, men musiken sliter mig motvilligt åt ett annat håll. Visst finns ett stråk av svenskt folkvemod, men som blandas upp med Abba-liknande 60-tal. Helheten ustrålar en splittrad och spänd överambition. Men det är också deras tema, att vilja få ut det bästa av både jobb och fritid i en tid av flytande gränser.

När jag dessutom hör textrader som "nanananana" tappar jag tålamodet. Att låta en kvinnoröst och en mansröst ljuda samtidigt är ingen bra idé, i det här fallet. De båda sångarna konkurrerar istället för att samverka, en kamp som blir påfrestande att lyssna till och får mig att vilja skrika: "en i taget!!".

Inte förrän i slutet av raden sånger tar tonerna en annan vändning. Låten Mailbomb känns som en släkting till den gamla Black Sabbath-låten Changes. Här börjar stämningen infinna sig och gitarrsolona släpper lite på de spända strängarna. The Worthy är onekligen uppbyggt av intelligenta artister, men balansen har de inte hittat än. De skulle behöva både sorteras och relaxa en smula för att kännas värdiga i min värld.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA