x
The Tallest Man On Earth: There's No Leaving Now

The Tallest Man On Earth
There's No Leaving Now

The Tallest Man On Earth: There's No Leaving Now

GAFFA

Album / Gravitation
Utgivning D. 2012.06.13
Recenserad av
Kajsa Dragstedt

På tredje skivan There´s No Leaving Now låter Kristian Matsson fortfarande som en ung kärlekskrank Bob Dylan. Den nasala rösten och det desperata fingerplockandet på gitarren sitter i ryggraden hos mannen bakom The Tallest Man On Earth.

Inledningsspåret To Just Grow Away sticker dock ut. Matsson har tagit ut svängarna rejält och plockat in ett par kompinstrument i bakgrunden, vilket gör inledningen till en av skivans mest glänsande stunder. 1904 höjer sig också över många av de andra kompositionerna, med ett ursinnigt driv i både röst och gitarr.

För den nyinvigde är det lätt att tro att The Tallest Man on Earth har sitt ursprung i USA. Sverige ska vara stolt som har Kristian Matsson att visa upp, en man som tar singer-songwritergenren till hisnande höga höjder och ger alla lokalpatriotiska vissångare med sina löjligt pojkrumskåta pop och falsksjungande indieröster på tafsen. Kristian Matsson är måhända ingen stor poet, men har en enorm förmåga att förmedla den gamla skolans singer-songwriterskap med ett fenomenalt uttryck i sin röst och punkattityd i fingrarna. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA