x
Justin Bieber: Believe

Justin Bieber
Believe

Justin Bieber: Believe

GAFFA

Album / Universal Music
Utgivning D. 2012.06.15
Recenserad av
Daniel Horn

Lyssnar man på Justin Bieber i slow motion får man till sig ganska så intressant ambient-r'n'b. Det är bara en av många trender som under de senaste åren har spridit sig runt jordklotet och då först och främst av den allt mer växande falangen hipster-Beliebers. Man kan länge diskutera idén om att gilla något som ett sätt att sky kollektivet. I slutändan sitter man i samma båt som 1 300 andra ironiska mustascher. Att gilla Bieber på grund av att musik-förstå-sig-påare sedan tidigare har avfärdat honom utan pardon är att bete sig exakt som pöbeln. Att gilla Bieber för hans smittande poptoner är en sundare inställning.

Believe förenar sig Bieber, i likhet med Lady Gaga och hennes little monsters, med sina äkta fans. I ren och skär entreprenörsanda visar han tydligt upp sitt trademark och är tidig med att tacka lyssnaren: "Where would I be if YOU didn't BELIEVE". Kanske en finnfri tonåring för tv-shoppen. Men antagligen inte så mycket mer.

Fansen bär upp Bieber, men Bieber ger också tillbaka. Här genom samarbeten med Ludacris, Drake och Nicki Minaj, som alla är långt ifrån dagsländor. Och materialet på Believe lär få en stor klick att dansa lite längre än en sommar. Det är knappast någon uppseendeväckande uppryckning a la Timberlakes FutureSex/LoveSounds, men här finns potential; smäktande ballader och vibrerande, stora och imponerande ljudmönster. R'n'b anno 2012 och snygg upphackad electro. Tyvärr stannar Bieber lite ofta med blicken vid naveln och lutar sig bekvämt mot snygga samarbetspartners och fläckfri produktion.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA