x

Crucifix In A Death Hand
Demo

Crucifix In A Death Hand: Demo

GAFFA

Demo-cd /
Utgivning D. 2012.06.26
Recenserad av
Daniel Horn

Nej, Crucifix In A Death Hand är inget tillbakablickande retroband. Linnéa Olsson (ex-Sonic Ritual) och Janne Jarvis (ex-Warrior Soul) må ha förenats i sin kärlek till Black Sabbath men Birminghams finaste är bara en av många inspiratörer. Ledtråd: Linnéa säger att hon skulle rekommendera deras musik till vem som helst, men kanske särskilt till den som är förtjust i Killing Joke, filmen Blade Runner och komikern Bill Hicks.

Och visst hörs spår av Killing Jokes apokalyptiska postpunk i Light Yourself On Fire, ett färskt spår som antagligen är min favorit av låtarna på bandets Bandcamp-sida. Låten spelades in i duons kök i tillfälliga hemstaden Berlin där Crucifix In A Death Hand huserat sedan slutet av februari.

"Tanken är att det här bandet ska få vara en kanal för allt det som våra liv kretsar kring: personlig och kollektiv frihet, medvetandet, sex, död, kärlek, motstånd, alternativa livshållningar, teorier och principer, det synliga och det fördolda. Som en musikalisk motsvarighet till The Invisibles". Hur kan någon motstå en sådan programförklaring? Ladda ned på gruppens Bandcamp. Nu.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA