x
Imperial State Electric: Eldorado, Peace & Love

Imperial State Electric, Eldorado, Peace & Love

Imperial State Electric: Eldorado, Peace & Love

Recenserad av Tomas Lundström | GAFFA

De två scenerna inne mot stadskärnan i Borlänge blir lite styvmoderligt behandlade av festivalpubliken vad det verkar. De ligger lite avsides och är i ärlighetens namn inte särskilt trevliga, eftersom de är belägna på asfaltsdelen av området.

Om det är det som gör det eller det beror på något helt annat låter jag vara osagt, men när jag kommer fram till Eldoradoscenen innan Imperial State Electric-konserten är det pinsamt lite folk där. Det bättrar visserligen på sig under konsertens gång, men det blir ändå långt ifrån trångt och vill man komma längst fram är det helt sonika bara att gå fram och ställa sig.

Märkligt, eftersom det ändå är Nicke Andersson från gamla The Hellacopters som är motorn i Imperial State Electric, en kvalitetsmarkör av rang.

Den skrala responsen smittar av sig på bandet och spelningen, där tonvikten i låtmaterialet ligger på nya plattan Pop War, blir lite avmätt.

Imperial State Electric gör förvisso vad de kan under den timme de har till sitt förfogande, men det numera obligatoriska trumbattlet mellan frontmannen Nicke och trummisen Thomas Eriksson på de två simultana trumseten blir konsertens höjdpunkt.

Inte för att det spelas några dåliga låtar och inte för att låtarna görs särskilt dåligt, men den där magin som har funnits på tidigare spelningar med Imperial State Electric infinner sig aldrig, utan det förblir tämligen ljummet. Synd. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA