x
My Morning Jacket: Eldorado, Peace & Love

My Morning Jacket, Eldorado, Peace & Love

My Morning Jacket: Eldorado, Peace & Love

Recenserad av Tomas Lundström | GAFFA

Den enorma maskin som är Peace & Love kan i bland vara ett monster som är svårt att förstå. Jag fattar att det inte är lätt att boka ett program för en så bred publik och att en del smalare grejer på grund av krockar och annat får stå tillbaka mot verkligheten. Men ändå.

My Morning Jackets sena spelning på Eldorado-scenen på torsdagskvällen är en sådan och det är så synd att så många människor går miste om en sådan fin konsert. För det är inte särskilt mycket folk där.

Ändå är det en perfekt avslutning på kvällen som amerikanerna bjuder på.

Fruktansvärt uttrycksfullt, men ändå så introvert, otroligt vänt och vackert, men samtidigt hårt och rivigt. Och Jim James stämma ljuder så stark, så klar.

Hur stort inflytande den twitterkampanj där fansen får önska låtar som bandet har lanserat inför den här turnén i slutändan verkligen påverkade låtlistan vet jag inte, men det är många favoriter som får plats. Jag har svårt att se att någon skulle vara besviken.

Själv håller jag Victory Dance och för mig nya bekantskapen Run Thru som höjdpunkterna, medan mitt rockhjärta verkligen gillar när Jim James passande nog hänger på sig en Flying V-gitarr till Holdin' on to Black Metal.

Ni som missade gick miste.  


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA