x
Turbonegro: Venus, Peace & Love

Turbonegro, Venus, Peace & Love

Turbonegro: Venus, Peace & Love

Recenserad av Tomas Lundström | GAFFA

Det mest slående med Turbonegro är att det underhållande orosmolnet – i positiv bemärkelse – Hank von Helvete är borta.

Tony Sylvester har tagit över manteln efter den legendariska frontmannen och han gör det med den äran, även om det blir Euroboy som får flika in ett "fingerpuling" i mellansnacken eftersom Sylvester är britt och bara pratar engelska. Det enda han saknar är Hank von Helvetes oförutsägbarhet och förmåga att ta sig för i princip vad som helst. Den auran omger inte riktigt Tony Sylvester ännu.

Det andra som slår mig är hur genuint bra bandet låter 2012.

Jag är bara måttligt inlyssnad på den nya plattan och i mitt tycke var den sista klockrena skivan bandet släppte Scandinavian Leather. Det är också när Turbonegro har betat av låtarna från nya plattan och börjar gräva ur sin gamla låtskatt som konserten tar ordentlig fart.

Vi får fina bitar som Back to Dungaree High, kioskvältaren Get it On och en formidabel encore i The Age of Pamparius, Are you ready for some Darkness och – så klart – I got Erection.

Jag hade gärna sett några fler gamla låtar, men den timme bandet har till förfogande är över och i stället för att sakna något gläds jag över att jag tyckte mig höra att Sylvester smög in en textrad från Satyricons coverversion på I got Erection. För visst sjöng han "When I set a church on fire – Erection!"?


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA