x
Thåström: Eldorado, Peace & Love

Thåström, Eldorado, Peace & Love

Thåström: Eldorado, Peace & Love

Recenserad av Tomas Lundström | GAFFA

Sin vana trogen levererar Joakim Thåström en smått magisk konsert på lördagskvällen på Peace & Love. Har man sett honom de senaste åren känner man igen väldigt mycket av det som sker uppe på scenen, men ändå lyckas Thåström trollbinda oss.

Med en av Sveriges absolut bästa rockröster lotsar han oss genom ett känslolandskap som må framstå som hårt och kallt, men som egentligen är ett enda pulserande hjärta.

Gamla Imperiet-örhängen som Kriget med mig själv och Blå himlen Blues får ny skepnad och låter som något Thåström kunde ha gjort i dag, medan merparten av konserten annars hämtas från hans mer sentida solomaterial. Förvånansvärt många spår från Det är ni som e de konstiga det är jag som e normal bjuds vi på och framför allt en magnifik version av ...Ingen neråtsång.

Tack vare en sedvanligt snygg inramning i form av en mäktig ljusshow och tillsammans med Thåströms scenpersonlighet blir det en ren fröjd att stå där på asfaltsplanen. Alla vill till himlen framkallar allsång och tredje extranumret Du ska va president får stänga en mäktig konsert av en mäktig artist.

Fruktansvärt bra.  


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA