x
Flo Rida: Wild Ones

Flo Rida
Wild Ones

Flo Rida: Wild Ones

GAFFA

Album / Atlantic
Utgivning D. 2012.06.25
Recenserad av
Harald Broström

Miami-mc:n Flo Rida har byggt en hel karriär på att snickra ihop dagsländor i form av nattklubbsbrakare. På Wild Ones är inget nytt under solen och albumet fortsätter på tidigare inslagen väg. Rap på ljudmattor av house och dubstep, där Axwell står för flera produktioner.

Som bäst (läs: I Cry) är Flo Ridas fjärde fullängdare ett soundtrack till den sortens romantiserade sommarminnen du skapade på ett studentflak eller med innebandylaget i Ayia Napa.

Som sämst (läs: Run och tramsiga Whistle) fungerar den som en svensk deckare: du läser, roas för stunden men kommer inte ihåg något när du slagit igen boken.

Det finns en hel del frågetecken bakom det här projektet. Varför brukar Flo Rida samma Etta James-sampling i Good Feeling, som Avicii redan har patenterat i sitt monster Levels? Varför används Jennifer Lopez så otroligt taffligt på Sweet Spot.

Men det som gör mig mest frustrerad är Flo Ridas karriärsval. Rent flow-mässigt finns det potential hos rapparen, men jag förstår inte varför han slösar bort den med nonsensrim över dansmusik. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA