x
Lawrence Arabia: The Sparrow

Lawrence Arabia
The Sparrow

Lawrence Arabia: The Sparrow

GAFFA

Album / Bella Union
Utgivning D. 2012.07.16
Recenserad av
Andrea Arvidsson

När den Nya Zeeländske låtskrivaren och producenten James Milnes inte spelar gitarr i The Brunettes eller skriver melodier för filmer som Eagle Vs Shark skapar han musik under namnet Lawrence Arabia. Med den självbetitlade debuten och uppföljaren Chant Darling i ryggen har projektet främst gjort sig ett namn för sina sorglösa popslingor och fyndiga texter.

Tredje albumet, The Sparrow, bygger vidare på den poppiga grunden men har också hittat ett nytt allvar och ett djup där 60-talsinfluenserna har fått visa vägen. I inledande Traveling Shoes lindas stråkar kring vajande basgångar och genom hela albumet leder rösten och pianot tankarna till John Lennon. Det som kanske säger mest om utvecklingen är självsäkerheten i att tilllåta varje del av albumet ta både plats och tid. Utan någon som helst stress får alla nio spår generöst med utrymme där instrumenten aldrig behöver tävla om uppmärksamheten.

Lawrence Arabia klär bra i sin nya dräkt, så bra att den lär leda honom vidare mot framtida storverk. Av The Sparrow att döma är det onekligen dit han är på väg.

 

 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA