x
Yeasayer: Fragrant World

Yeasayer
Fragrant World

Yeasayer: Fragrant World

GAFFA

Album / Secretly Canadian
Utgivning D. 2012.08.21
Recenserad av
Christian Ploog

Att Yeasayer alltid har haft ett egensinnigt anslag i sin musik är ingen hemlighet. Influenser från världens alla hörn har mynnat ut i sprakande rytmer som blandats upp med experimentella undertoner. Delvis spretigt, men alltid intressant.

Med debuten All Hour Cymbals visade Brooklynbandet redan 2007 var det experimentella elektropopskåpet skulle stå. Även om uppföljaren Odd Blood drog mer åt det dansanta hållet består musiken fortfarande av guppiga melodier lindade runt en pulserande rytmikådra, i vilken oftast blodet tillåts pumpa lite hur det vill. Svängiga Blue Paper, som hackas upp efter drygt tre minuter, är ett talande exempel på detta.

Men bakom de nyckfulla beatsen flörtas det också med både r'n'b och i viss mån dubstep. Att ge sig i kast med sådana föreningar är ingen picknick, men Yeasayer styr skutan med stadig hand. Överlag är basen hård och släpig, och det finns en råhet och ett mörker som klädsamt täcker skivans elva spår. I slutändan blir detta tråden som knyter ihop Fragrant World till en intressant helhet.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA