x
Propagandhi: Failed States

Propagandhi
Failed States

Propagandhi: Failed States

GAFFA

Album / Epitaph
Utgivning D. 2012.09.03
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Debuten från 1993, How To Clean Everything, är fortfarande ett av de bästa albumen i min samling vad gäller textinnehåll, låtmaterial, ljudbild och spelglädje. På efterföljande utgivningar har trion, som sedermera blivit fyrhövdad, spritt skotten en aning för brett.

Kandensarna är nu inne på sitt tredje årtionde. Anmärkningsvärt nog mäktar de anfalla med samma hunger på Failed States som Metallica gjorde vid tiden för Kill 'Em All. Här samlas dessutom allt fler träffar i måltavlans mitt. Kontrollen över materialet är överväldigande i spår som Note To Self, Things I Like och den pampiga finalen Duplicate Keys Icaro (An Interim Report).

Propagandhi startade samtidigt med otaliga andra skatepunkband men stack snabbt ut från mängden. För varje ny giv har de transformerats mot någonting annat. Chris Hannah & Co fortsätter att tänja på genren och leverera nya ambitiösa uttryck för sitt anti-fascistiska, djurvänliga, feministiska och gaypositiva manifest, inte sällan genom att armera kulorna med allt mer (thrash) metal.

Bland höjdpunkterna den här gången märks framför allt Lotus Gait samt riff'o'ramat Status Update.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA