x
Gaza: No Absolutes In Human Suffering

Gaza
No Absolutes In Human Suffering

Gaza: No Absolutes In Human Suffering

GAFFA

Album / Black Market Activities
Utgivning D. 2012.08.28
Recenserad av
Tomasz Swiesciak

Du behöver inte otaliga synonymer på ordet 'death' för att var brutal. Inte heller behöver du prisa Satan, sjunga om att ejakulera blod eller om att krossa ansikten med hammare. Ibland räcker det bara att ta det laddade namnet på en kustremsa, göra det till sitt och blicka utanför fönstret och beskåda vansinnet för att hitta inspiration till musiken.

Fyra killar från Salt Lake City är tydligen så förbannade att de fortsätter i samma inslagna bana, så även på deras tredje studiogiv. Den aritmetiska och sludge'iga hardcore − eller progressiva crust om ni så vill − Gaza spelar våldtar alla fem sinnena. Vad som först enbart kan urskiljas som okontrollerat kaos i Mostly Hear And Bones Now och The Truth Weighs Nothing visar sig efter några genomlyssningar vara noggrant uträknad pamflettpolitisk samhällskritik. Men Gaza är format av sin samtid, inte tvärtom och verkar inte för att trycka ner sina åsikter i halsen på sin omgivning. Redan i genrevalet har bandet rensat bland alla intressenter. 

Om världens alla folkmord skulle tonsättas, skulle det låta som No Absolutes In Human Suffering. Det är inte förrän i de avslutande minuterna av When They Beg som vansinnet tappar fart och en viss sinnesfrid börjar infinna sig.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA