x
Jessie Ware: Devotion

Jessie Ware
Devotion

Jessie Ware: Devotion

GAFFA

Album / Universal Music
Utgivning D. 2012.08.20
Recenserad av
Harald Broström

På samma sätt som att den idogt nötande gitarrperfektionisten hör hemma i 1970-talet, tillhör det nästkommande decenniet den klara och opolerade rösten.

Med det i beräkningarna är det därför inte speciellt konstigt att den skönsjungande brittiskan Jessie Ware, som tidigare har samarbetat med SBTRKT, flörtar med det fröjdiga 80-talet. En del spår på Devotion ligger bara och väntar på att en 30-årig Cyndi Lauper ska smyga in och lägga en mustig brygga.

Det är just Jessie Wares röst som är den stora behållningen på hennes debutskiva. Devotion är ett väl valt namn på albumet, för det är precis vad som är storheten i hennes sång: hängivenheten. Hon håller ideligen koncentrationen uppe och låter inte någon lättja eller nonchalans ta över ens en nanosekund, vilket Devotions två bästa spår, tidiga singeln Running och upptempolåten 110 %, är utmärkta exempel på.

Om Wares stämband levererar en konstant jämnhet är produktionerna den raka motsatsen. De vilda konstnärliga utflykterna ligger i numerärt underläge mot de säkra korten, tråkigt nog.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA