x
Toni Holgersson: Sentimentalsjukhuset

Toni Holgersson
Sentimentalsjukhuset

Toni Holgersson: Sentimentalsjukhuset

GAFFA

Album / Amigo
Utgivning D. 2012.09.12
Recenserad av
Magnus Sjöberg

Det är två år sedan Toni Holgerssons Ibland Kallar Jag Det Kärlek. Den definitiva återkomsten i musiken, uppgörelsen och resumén över åren av missbruk och hemlöshet, där det trasiga livet fick toner och en röst. En samling sånger det var svårt att inte bli berörd av.

Sentimentalsjukhuset återfinns samma team som stod bakom det albumet, och känslan, nakenheten, det sköra och uppriktiga finns kvar: Här finns nostalgi, längtan, svärta kantat med ljus. Allt är lågmält och tvingar lyssnaren komma nära musiken och berättelserna. Komma nära den 15-åriga flickan som vill gömma sig undan hela jävla livet i Allting Faller. Att konstatera att "leva ensam blev ett sätt att komma hem igen" ur Tillbaka Till Dig, en utmärkt översättning och tolkning av Leonard Cohens Coming Back To You.

Det finns ofta ett mörkt stråk här som man inte kommer ifrån, men det är också på samma gång ett album fyllt av hopp, av ljus som anas bakom de mörka molnen. Som att livet går vidare, som att det är värt att göra det. Och det är en trösterik tanke.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA