x
Peter Morén: Pyramiden

Peter Morén
Pyramiden

Peter Morén: Pyramiden

GAFFA

Album / Ingrid
Utgivning D. 2012.09.19
Recenserad av
Andrea Arvidsson

När Ingrid-kollektivet gör sin premiärspelning på lördagsnatten under Way Out West bjuder man på både ett och två bejublade smakprov från Peter Moréns tredje soloalbum. Luften är het av publikens förväntningar och låtarna lyfts upp av vänner som Lykke Li, Björn Yttling och Joakim Åhlund.

Men även utan storslagen liveinramning, utanför konstellationer som poporkestern The Plan, superindiebandet Tutankamon eller nyss nämnda stjärnkollektivet Ingrid, har Morén en hel del att säga till om. I soloprojektet är det i synnerhet de svenska texterna som lyser starkast, enkla men ärligt vandrandes genom vardagsrealism, självdistans och samhällskritik. Musikaliskt lyckas han därtill beröra alla nivåer i skalan mellan kittlande outforskat och behagligt välbekant.  

"Har jag gjort det här för länge nu? Behöver världen ännu mera popsång?" frågar sig en blygsam Morén i skivans andra spår. Men Pyramiden bara klargör det kanske redan uppenbara – så länge Peter Morén gör popsånger, i kollektiv eller på egen hand, råder ingen tvekan om att världen behöver dem.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA