x
Efterklang: Piramida

Efterklang
Piramida

Efterklang: Piramida

GAFFA

Album / Rumraket
Utgivning D. 2012.09.24
Recenserad av
Özgür Kurtoğlu

Det går att debattera i all evighet om det faktiskt går att hävda att det ena landet är "bättre" än det andra baserat på musiken dess band och artister släpper. Desto enklare är det att hävda att Sverige, exempelvis, har nått större musikaliska framgångar internationellt än vårt grannland Danmark. Ändå har vi inte någon grupp som är lika intressant i allt de gör visuellt och med ljud som Efterklang är. 

Inne på sitt tolfte år som grupp har trion som utgör bandets kärna, Casper Clausen, Mads Brauer och Rasmus Stolberg, återigen gjort sitt bästa för att tänja på gränserna för hur postrock med popkrydda och elektroniska tillbehör kan låta. Med sitt fjärde album har de låtit ljudbilden växa både framåt och bakåt, använt sig av årgångssynthar som främsta led framåt och dess 80-talsklingande ljud som ledmärke bakåt. 

Även ekot på sången, framtoningen av orden, de tydligt markerade ståltrummorna, blandningarna av dur och moll i både refräng och vers gör Piramida till något lagt i en viss tidsålder, visserligen nervkittlande, men inte särskilt träffsäkert album. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA