x
Alanis Morissette: Havoc And Bright Lights

Alanis Morissette
Havoc And Bright Lights

Alanis Morissette: Havoc And Bright Lights

GAFFA

Album / Sony Music
Utgivning D. 2012.08.29
Recenserad av
Jonathan Bengtsson

Ibland kan jag fundera över vilken funktion vissa skivor egentligen fyller. Alanis Morissette, en artist mest känd för skivan Jagged Little Pill, sprungen ur ett avlägset 90-tal då vi fortfarande satte oss vid MTV för musikens skull och köpte skivor för att vi var tvungna, har med Havoc And Bright Lights gjort en just en sådan skiva. Den passerar mig förbi likt en grotesk fylla − efter första genomlyssningen förmår jag inte återkalla ett spår i huvudet. 

Fundamentet utgörs av överproducerad mjukrock, konturlösa melodier lika obenägna att fastna som abstrakt matematik, och Morissettes efter ett tag påtagligt enerverande röst. Ofta dras vi också in på musikaliska avvägar vi helst inte vill beträda. Woman Down kastar in lite tafatt elektronik i ljudbilden, Havoc låter som något Nightwish misslyckades med för fem år sedan, singeln Guardian är rent parodisk i hela sitt anslag. 

Den genomgående känslan som skivan ger mig, är den av likgiltighet. Något av det värsta som finns när det gäller musik. Ett överflödigt verk från en daterad artist. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA