x
Familjen: Allt På Rött

Familjen
Allt På Rött

Familjen: Allt På Rött

GAFFA

Album / Cosmos
Utgivning D. 2012.09.12
Recenserad av
Özgür Kurtoğlu

Åt vilket håll är det tänkt att ett band ska gå egentligen, när utsålda spelningar avlöser varandra världen runt i en handfull år, och när skivorna säljer bra och blir exakt sådär hyllade som alla band drömmer om? 

För detta projekt som under skånsk flagg och namnet Familjen fanns det bara en väg: att låta musiken pumpa, slå och skramla hårdare och ljudligare. Det hörs klart och tydligt på detta tredje album som har döpts till Allt På Rött.

Melodierna rör sig i mer udda mönster, mer kors och tvärs och åt oväntade håll än på de två tidigare mycket omtyckta och stabila albumens. Men just på grund av den hitpotential som de två samlingar visat upp, med enorma radioplågor av yppersta klass som främsta dragplåster och attraktion, förväntas något ungefär liknande här. Visst finns det sådana låtar även här, men inte av exakt samma kaliber som tidigare megasinglar Familjen släppt. 

Även om det vi nu hör till mångt och mycket är det bästa Familjen till dags dato har mäktat med är det just den ingrediensen som saknas, det där sista lyftet upp som är för sann kvalitativ musik, som Familjen är, som vad oktavhöjningar är för schlagern. Allt På Rött är ändå det mest fokuserade albumet från Familjen hittills och i och med det kan Johan T Karlsson även år 2012 ses som en klar kandidat för årets bästa svenska artist.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA