x
Bye Bye Bicycle: Nature

Bye Bye Bicycle
Nature

Bye Bye Bicycle: Nature

GAFFA

Album / Selective Notes
Utgivning D. 2012.09.03
Recenserad av
Camila Astorga Díaz

Jag skulle vilja tacka Bye Bye Bicycle för de 80-talssliriga gitarrerna som dundrar rakt in. Villkorslöst, utan att be om lov, drabbar de mig. Pop, rock, kalla det vad man vill men i det gränslandet där de flesta indierockband hamnar finns det utrymme för experiment. Sångaren André Vikingsson sjunger raspigt men inte vasst. Ber inte om ursäkt för sig, trampar ny mark i hur långt man kan hålla ut tonerna. Allt detta med en taktfast tamburin i bakgrunden och manskörer som stöd. Det är svårt att lämnas oberörd när män sjunger i stämmor.

Receptet kan tyckas enkelt, en klassisk rocksättning och en person som sjunger bra men inte inställsamt. Bye Bye Bicycle har allt detta, men utan att bli tråkiga. Believe Me/Leave Me är magisk men långt ifrån bäst på skivan.

Samtidigt är det något som skaver. Det kan låta orättvist, men det är ett par av texterna som förstör intrycket av Nature. Jag hade kunnat vara utan en textrad som "I was your empty summer, you were my burning winter, and like the change of season, I'm sure you had your reason".

 

 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA