x
Four Tet: Pink

Four Tet
Pink

Four Tet: Pink

GAFFA

Album / TEXT
Utgivning D. 2012.08.20
Recenserad av
Özgür Kurtoğlu

Medveten om hur de digitala vindarna blåser har Kieran Hebden släppt vinylsinglar under det gångna året lite när han känt för det, med mp3-versioner tillgängliga för "enklare lyssning". Och nu, lite ur ingenstans på grund av det spontana sättet han arbetat på sistone, med till hälften helt nytt och resten musik som släppts som singlar under året kommer då Four Tet tillbaka och släpper en samling, snarare än ett album. 

Och det låter säkerligen enligt väldigt många som ett helt vanligt släpp från Elliott School-eleven Kieran Hebden. Men musiken rör sig rakt över de åtta spåren, och den knappa timme som dessa knastrar framåt, i betydligt mer experimentella områden. Det låter som behagliga moln av små och luftiga ljud och cembalo-styrda melodislingor som han skapar för sina beats att stega fram över.

Pink består helt och hållet av musik som berättar sina egna berättelser inuti berättelser, inuti än större berättelser. Detta utan att begränsa sig på vägen fram utan hela tiden sökandes efter ett nytt sätt att föra musiken framåt, hela tiden nyfiket, hela tiden mycket behagligt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA